Marjon Meijers 06 23 27 80 56 • Thile Seijn 06 57 59 86 57 info@culturix.nl
Selecteer een pagina

Basisschool de Kameleon

Basisschool de Kameleon

 In het kader van Internationale Kinderdag werd er op woensdag 18 april 2012 op basisschool De Kameleon een themadag rond gezondheid, beweging en voeding georganiseerd.

Nu is koken voor gasten al lastig. Iedereen heeft zijn eigen smaak, verwachting en ervaring. Maar er is één categorie die daar met kop en schouders bovenuit steekt: kinderen. Pippens leggen we de vraag  voor of de chef met twee basisschool klassen van basisschool De Kameleon wil gaan koken. Het thema is gezondheid en het budget is vrijwel nul. Tweemaal 28 kinderen. En dat in twee uur. Meestal komen bij Pippens voor een opdracht de ideeën direct boven drijven en dat lukt ook deze keer. Met etenswaren maakt hij met de kinderen landschappen. De ingrediënten zijn louter gezond. Dus fruit, groenten, granen en bonen. De pasta blijft rauw, omdat dit een handig constructiemiddel is. Niet dat dit een obstakel is! Eén leerling omwikkelt de pasta met een tortilla en begint stevig te kauwen.

Culturix     idee ontwikkeling, projectbegeleiding

Resultaat  dansworkshop o.l.v. docent Hiphoplab-040 voor peuters vanaf 2 jaar van Korein en alle leerlingen van  de Kameleon. Samen met groep 7 en 8 kookte Pepijn, Private Chef van Pippens en maakte Geert Tiersma muziekinstrumenten van afvalmateriaal.

Jaar            2012

DE KAMELEON M

DE KAMELEON A

Vaardigheden

Gepubliceerd op

6 januari 2015