Marjon Meijers 06 23 27 80 56 • Thile Seijn 06 57 59 86 57 info@culturix.nl
Selecteer een pagina

Tromp International Percussion

Tromp International Percussion

 TROMP Percussion Eindhoven is het internationale tweejaarlijks percussieconcours en festival in het Muziekgebouw Eindhoven met een serie veelzijdige educatieprojecten voor basis- en voortgezet onderwijs. Het Groot Zelfgemaakt schoolpleinorkest en de Body Big Boem Band van Fort van de Verbeelding zijn projecten voor alle groepen binnen het basisonderwijs (inclusief de kleutergroepen). In een aantal dagen wordt van een hele school een orkest gemaakt en daarbij hoort natuurlijk een grootse afsluiting op het schoolplein met ouders, broertjes, zusjes, opa’s en oma’s…..

TROMPbot geeft leerlingen van Technasia de kans om door middel van het bouwen van een drumrobot op een heel andere manier met muziek bezig te zijn. Want wat is er nodig voor het maken van een goed percussie instrument?  Daarvoor zal onderzoek moeten worden gedaan. Een begin is het luisteren naar verschillende muziekstijlen en instrumenten. Wat maakt een stijl of instrument bijzonder? Wat voor type instrumenten zitten er in een orkest? Hoe zou je een goed instrument kunnen maken? Kekketek  begeleidt dit project.

Culturix   conceptontwikkeling, fondsenwerving, werving, productie, projectbegeleiding,

Resultaat                                                                                                                                                                                                                                     2008         programma voor brugklassen van vmbo/havo/vwo i.s.m. Muziekwerkplaats Utrecht met 130 leerlingen

2010         aanbod voor onderwijs in  Eindhoven i.s.m. Fort van de Verbeelding en Muziekwerkplaats Utrecht met 890 leerlingen

2012          veelzijdig aanbod voor basis- en voortgezet onderwijs in de regio Eindhoven

  • Tromp Groot Zelfgemaakt Schoolpleinorkest door Fort van de Verbeelding met  2360 leerlingen
  • pilot-project Trompbot (drumrobots) met Kekketek met 34 leerlingen
  • YouTube lessen met workshops slagwerk door Circle Percussion met 1092 leerlingen
  • Talententraject slagwerk met Circle Percussion met 6 leerlingen

2014        Project Body Big Boem Orkest voor basisonderwijs in Eindhoven en project Trompbot voor Technasia in Zuidoost Brabant i.s.m.  Fort van de Verbeelding en Kekketek met 5 basisscholen ( 71 groepen)  en 3 Technasia ( 6 groepen)

2015/2016         Educatief programma in samenwerking met Fort van de Verbeelding en Kekketek

Tromp International Percussion

 

Vaardigheden

Gepubliceerd op

6 januari 2015